Zomer evenementen 2018 in Amsterdam

Amsterdam is een drukke, levendige stad waar veel te beleven valt. Ook dit jaar zijn er weer festivals en evenementen om bij te wonen. Om een dagje uit compleet te maken kun je gezellig lunchen of een museum bezoeken. Amsterdam is één van de topbestemmingen met de meeste musea per vierkante meter. En wat niet op dit lijstje mag ontbreken zijn de grachten van Amsterdam die door UNESCO als werelderfgoed verklaard zijn. We gaan twee leuke evenementen voor de zomer van 2018 in dit artikel belichten. De Gay Pride en het Grachtenfestival.

 

Het is natuurlijk erg leuk om deze evenementen in de stad mee te maken, en nog spectaculairder vanuit de grachten van Amsterdam. Wel eerst een boot huren Amsterdam uiteraard.

 

Zomerevenementen in Amsterdam

Er is altijd een feest in Amsterdam voor een leuk dagje uit. We nemen twee evenementen uit het zomerprogramma en bekijken het programma. Zo zul je niks missen!

 

De Gay Pride

Begint op 28 juli en eindigt op zondag 5 augustus.

 

Pride Wandeltocht 28 juli

Tijdens het Pride Walk / Pride Park lopen duizenden deelnemers door het Vondelpark. Waar de Pride begint in het openluchttheater met een feest. De rest van de dag wordt besteed aan games, markt en diverse shows.

 

Pride Beach Parade 30 juli

Op het strand in Zandvoort aan Zee is er een festival met artiesten en dj’s, perfect voor een dagje uitwaaien aan de zee.

 

Straatfeesten van 3 – 4 augustus

Dit zijn twee volle dagen gevuld met festiviteiten in de straten van Amsterdam. Wil je ontsnappen aan de drukte? Dan kunt u genieten van het feest vanaf het water in een privé boot.

 

Canal Parade 4 augustus

Dit is de dag waarop de Gay Pride bekend staat. Het wordt een gezellige traditionele dag aan het water in de grachten van Amsterdam.

 

Slotconcert 5 augustus

Om het programma te beëindigen wordt er een slotconcert gegeven in De Dam.

 

Grachtenfestival Amsterdam

Deze zomer begint het festival op 10 augustus en eindigt het op 19 augustus.

Het Grachtenfestival draait helemaal om muziek. Jonge musici over de hele wereld zullen je verrassen met hun eigen muzikale verhaal met Amsterdam als podium. Het volledige programma is echter nog niet bekend. Meer informatie volgt op 21 juni op de officiële website.

 

Om nog leukere evenementen in Amsterdam bij te wonen met vrienden, raden wij u aan om de site van bootverhuur Ecoboats Amsterdam te bekijken.