Werken op de camping

De zomer is bijna aangekomen en dat betekent dat het weer tijd is voor heel Nederland om de standplaats op de camping te boeken. Of wil jij liever in de vakantie geld verdienen met een vakantiebaantje? Een camping is natuurlijk een hele onderneming om draaiende te houden, dus daar is jouw hulp bij nodig!

Het werken op de camping is divers en altijd gezellig. Samen met de kampeerders maak je er een heerlijke vakantie van. Er hangt een ontspannen sfeer, want het is vakantie! Werken op de camping kan natuurlijk in eigen land, maar jouw avontuur kan ook in het buitenland beginnen. Er zijn veel verschillende soorten functies binnen een camping. Zo kan je aan het werk gaan als…

…receptionist(e). Je checkt alle mensen in die net een lange reis achter de rug hebben. Ze willen zo snel mogelijk inchecken en beginnen met vakantie vieren. Je zorgt er voor dat alles geregeld wordt. Jij bent het aanspreekpunt als er iets mis is met de camper.

…animator. Als de hele dag bezig zijn met kinderen in jouw bloed zit dan ben jij hier voor gemaakt! Ga met ze spelen of maak samen met je mede animatoren toneelstukjes. Dat is ook nog eens leuk voor de ouders.

…horecamedewerker. Elke camping heeft een restaurantje waar hard gewerkt wordt voor de gasten om heerlijke gerechten te serveren. Met een bijbaan als horecamedewerker breng je met je beste glimlach elke avond deze gerechten bij de juiste tafels.

…host. Als host ben je hét aanspreekpunt voor mensen met een vraag of opmerking. Samen met je collega’s op de andere vakgebieden los je problemen zo snel mogelijk op.

…onderhoud medewerker. Al die campers en camping voorzieningen hebben een hoop onderhoud nodig. Schroefje hier en daar vastmaken, leidingen maken, afbladderend schilderwerk, kleine reparaties en eigenlijk ben je een manusje van alles.

…tuinier. Veel bossen, planten en bloemen horen bij een camping en die moeten natuurlijk ook verzorgt worden. Het gras moet gemaaid worden, bomen moeten worden gesnoeid en zo kan jij je groene vingers lekker laten werken.

…manager. Al deze functies hierboven moeten natuurlijk in goede banen geleid worden. Daar zijn de managers voor! Roosters maken, vragen van je medewerkers beantwoorden en voorbereidingen maken voor de volgende week.

Zoals je leest is er genoeg te beleven op de camping en is er genoeg keuze. Lijkt het jou leuk om op de camping te gaan werken? Ga dan op zoek naar een vakantiebaantje!