Vakantie in Friesland

Heb jij al eens nagedacht over een vakantie in Friesland? Deze noordelijke provincie in Nederland is zeker zo gek nog niet! Veel mensen kijken direct naar een vakantie ver weg van hier terwijl ons eigen land zoveel te bieden heeft. Hieronder kijken we naar de mogelijkheden om op een leuke manier vakantie te vieren in Friesland. Want hier vind je alles voor een goede vakantie!

Zon, zee en en ontzettend veel meren

Friesland staat bekend als waterprovincie en heeft ook vele watersteden. Het grootste gedeelte staat dan ook onder water. Dit zorgt er voor dat dit de ultieme plek is voor watersport activiteiten! Wat dacht je bijvoorbeeld van surfen in Friesland of varen met een boot. De mogelijkheden zijn talrijk! Naast windsurfen en andere watersporten kan je een bezoekje nemen aan één van de eilanden. Zo zijn Ameland en Vlieland eilanden die erg in trek zijn door de prachtige natuurgebieden. Zelfs als je hier een aantal dagen verblijft zul je je ogen blijven uitkijken. Wel is het goed om dit te bezoeken op warme dagen: de wind en kou kan hier namelijk snel roet in het eten gooien.

Steden bezoeken in Friesland

Wanneer je in Friesland verblijft kun je na een actief dagje surfen één van de prachtige steden bezoeken. Neem eens een kijkje in Sneek: de stad bekend van de Waterpoort en de Sneekweek. Of ga eens de cultuurhoofdstad van 2018: Leeuwarden. Elke plaats heeft zijn eigen charmes en mogelijkheden. Mocht je van cultuur en geschiedenis houden dan is het zeker aan te raden om naar Harlingen te gaan. Maar wil je echt de natuur beleven dan voel je je waarschijnlijk het meest thuis in Appelscha, de eilanden of Lemmer.

Bezoekje aan Friesland is het meer dan waard

Zoals je vast al merkt is Friesland een echt vakantieland. Deze provincie heeft bossen, meren en vele stranden. De must see locaties zijn toch echt de eilanden, de Afsluitdijk en de meren. Maar ook de rust zal je aangenaam in de oren klinken: zeker in de nacht als je opeens slaapt zonder auto’s om je heen te horen.