Vakantie in eigen land

Kamperen in Nederland is net zo leuk, maar toch wel even anders dan kamperen in het zonnige zuiden. Zo is ten eerste de reis stukken korter, maar is het klimaat ook wat anders. De temperaturen maken de kampeeromstandigheden toch net wat anders. Je moet je dan ook aanpassen naar de Nederlandse omstandigheden en op alles voorbereid zijn. Dit is wat betreft het weer, maar gaat ook over de activiteiten van je vakantie.

Aanpassen aan de weersomstandigheden

Wanneer u op vakantie gaat in Nederland kunt u qua weer alles verwachten. Van heerlijk warm, windstil en zonnig, tot harde wind en regen. Zorg dat u hierop voorbereid bent met uw tent of caravan en zorg dat u voor verschillende weersomstandigheden heeft ingepakt. Zo kunt u voor zomerse omstandigheden bijvoorbeeld het beste slapen in een lakenzak of dunne slaapzak met alleen het ventilatievenster van de tent dicht. Terwijl u bij wind moet denken aan een stormband over de tent en een heerlijke warme mummie slaapzak om u ’s nachts warm te houden!

Activiteiten in Nederland

Waar u bij een buitenland vakantie vaak hele dagen aan het strand of zwembad ligt en cultuur opsnuift in schattige kleine dorpjes is de tijdsindeling van uw vakantie in Nederland waarschijnlijk net iets anders. Wilt u er zeker van zijn dat u genoeg te doen heeft tijdens uw vakantie in een vakantiehuis Nederland, maak dan vooraf alvast een lijstje van activiteiten in de omgeving waar u verblijft. Door het hele land zijn genoeg dierentuinen, aquaria, in- en outdoor zwembaden en bossen te vinden waar u zich prima kunt vermaken. Ga er dus lekker op uit in Nederland, met uw partner, met uw vrienden of met de kinderen.