Een hotel boeken voor een betaalbare prijs

Heerlijk toch? Lekker achter de computer op zoek naar een hotel voor een betaalbare prijs. Lekker wegdromen terwijl je op zoek bent naar jouw droomhotel. Je komt allerlei websites tegen en al die websites claimen dat zij de allerlaagste prijs bieden voor jouw hotel overnachting. Na een tijdje surfen kom je erachter dat de prijzen van deze aanbieders helemaal niets verschillen. Je vraagt je af waardoor dat komt. Het antwoord komt in de vorm van vergelijkingssites. Dit soort sites domineren de markt voor hotel websites, simpelweg omdat Google voorkeur geeft aan dergelijke websites. Hoe kan het dan dat al die prijzen even hoog zijn? Dat leg ik je uit in deze blog. Daarnaast leg ik je uit hoe je een betaalbare prijs kunt betalen voor jouw hotel overnachting.

Hoe zit dat met die vergelijkingssites?

Wanneer je een hotel boekt via een vergelijkingssite, staat het hotel een deel van haar omzet af. Dit kan oplopen tot maar liefst 40 procent voor een echte toppositie. Geen probleem zou je zeggen, dan bied je toch een lagere prijs aan op je eigen hotel website. Daar ligt nu net het probleem. Dit mag niet. Vergelijkingssites verplichten hotel websites om exact dezelfde prijs aan te houden als op vergelijkingssites. Logischerwijs wordt dit marge percentage vervolgens doorgerekend aan de consument, ongeacht waar je het hotel boekt.

 

Hoe kun je dan besparen op je overnachting?

Allereerst door niet meer te boeken via vergelijkingssites. Dit soort sites zijn perfect als het gaat om het vergelijken van reviews, ervaringen en foto’s van eerdere klanten, maar stukken minder wanneer je een hotel daadwerkelijk gaat boeken. Sterker nog, veel mensen kijken helemaal niet meer op de website van het hotel zelf. Een schadelijk geval lijkt mij. Daarom is het handig om eens verder te kijken dan de vergelijkingssites wanneer je een mooi hotel hebt gevonden. Hoewel hotels de prijzen niet aan mogen passen, mogen ze wel korting bieden op leuke, handige extraatjes. Als voorbeeld biedt dit hotel in Hilversum nu 20 procent korting op ontbijt wanneer je boekt via hun website.

 

Ook kun je het hotel natuurlijk gewoon eens bellen om te vragen of ze iets aan de prijs kunnen doen en dat je anders boekt via een vergelijkingssite. Meestal hebben ze voldoende kortingscodes liggen voor dit soort gevallen.

Fijne vakantie!

Als laatste wens ik je een enorm fijne vakantie en ik hoop dat je iets hebt gehad aan de tips uit deze blog en dus iets kunt besparen op je volgende hotelovernachting. Met de tips uit deze blog heb je in ieder geval weer wat bestedingsruimte om uit te geven in je plaats van bestemming. Fijne vakantie!