5 keer wat te doen op Terschelling in de winter

Terschelling is een heerlijk eiland in de zomer, maar minstens net zo heerlijk in de winter. Na een van de vele leuke activiteiten op het eiland, kunt u aangenaam tot rust komen in een van de accommodaties van Terschelling Recreatie. Geniet van kaarsjes, warme chocolademelk en een goed boek, terwijl u nageniet van een heerlijke dag op het eiland. Of u nu komt met uw gezin, vrienden, familie of geliefde, er is genoeg te beleven op het eiland. Wij geven u 5 tips wat te doen op Terschelling in de winter.

 

1. Ga erop uit in de Terschellinger natuur

 

De uitgestrekte natuur waar u gemakkelijk doorheen kunt fietsen en wandelen, is zo bijzonder dat het is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Terschelling is ideaal voor vogel- en plantenkenners. Het is ook het perfecte eiland voor iedereen die opzoek is naar rust, ruimte en frisse lucht. U kunt hier optimaal van genieten, door te wandelen door bos of duin.

 

Ook het strand is overal op het eiland dichtbij. Ondanks de vele toeristen op Terschelling, is er altijd wel een rustig plekje te vinden, waar het lijkt alsof u alleen op het eiland bent. Kleed u warm aan, doe een muts op en handschoenen aan en geniet van de prachtige Terschellinger natuur…

 

2. Beleef de nacht

 

De sterrenhemel is één van de aandachtspunten van Terschelling Recreatie. De vakantieparken van Terschelling Recreatie liggen op gunstige plekken met weinig lichtvervuiling. Hierdoor ziet u meer sterren dan aan vaste wal en beleeft u de natuur in haar puurste vorm. Je kunt zowel op eigen houtje – bijvoorbeeld op De Boschplaat of in de duinen – van de sterrenhemel genieten, maar er worden ook genoeg excursies georganiseerd om u mee te laten genieten van de veelzijdige sterrenhemel. In de winter is het eerder donker en kunt u extra lang van het Dark Sky Park genieten.

 

3. Geniet van Werelderfgoed de Waddenzee

 

Naast de uitgestrekte natuur, is onlangs ook de Waddenzee op de UNESCO-werelderfgoedlijst geplaatst. Op de boot naar Terschelling heeft u het waarschijnlijk al door: de Waddenzee is uniek. Vrijwel nergens anders ter wereld is zo’n uitgestrekt en dynamisch kustlandschap te vinden. Meermaals per dag verandert het aangezicht. Bij vloed is de zee één grote, golvende watermassa. Bij eb ontwaken de honderdduizenden vogels en genieten ze van wormen, schaaldieren en zeebeestjes. Om hier optimaal van te genieten, is het leuk om wad te lopen.

 

4. Door bos en duin met de mountainbike

 

U kunt heerlijk klimmen door bos en duin Op het strand daagt de wind u uit. Onze MTB liefhebbende gasten zijn unaniem enthousiast over de diversiteit aan mountainbikeroutes op Terschelling. U kunt uw eigen mountainbike meenemen, maar er zijn ook genoeg huurmogelijkheden op het eiland. De twee vakantieparken van Terschelling Recreatie zijn ideaal gelegen om heerlijk in de omgeving te mountainbiken. Op Terschelling kan dit (bijna) overal. Bent u niet zo’n fan van mountainbiken? In de winter lenen de hoge duinen van Terschelling zich uitstekend voor spannende sleeritjes.

 

5. Spot de Grote Ene van Terschelling

 

Iedereen kent natuurlijk The Big Five uit Afrika. Maar wist u dat u ook in Nederland een Big Five kunt spotten: de bever, de ree, het zwijn, de edelhert en de zeehond? Het laatste dier, de zeehond, kunt u perfect spotten op Terschelling. Misschien ziet u er onderweg op de boot al een, anders zijn er genoeg excursies op Terschelling om de Grote Ene te spotten. In de wintermaanden spot u zeehonden vanaf de Boschplaat. U gaat eerst met een bus naar het Amelander Gat, waarvandaan het nog vijftien minuten lopen is naar het walhalla van de Grote Ene.

 

Ziet u zichzelf al genieten van het prachtige Terschelling om daarna de dag af te sluiten met een warme kop thee bij het haardvuur? Bezoek dan één van de vakantieparken van Terschelling Recreatie. Vakantiepark De Riesen is ideaal gelegen in een oase van natuur en rust tussen de gezellige dorpen West-Terschelling en Midsland. Tjermelân is rustig gelegen in het grensgebied tussen de duinen en de polder aan de oostkant van Terschelling. Naast de verscheidenheid aan bungalows die Terschelling Recreatie biedt, bevindt zich op Tjermelân ook een hotel. De medewerkers van Terschelling Recreatie staan gedurende uw vakantie voor u klaar om uw vakantie op Terschelling zo prettig mogelijk te maken.

 

Bij Terschelling Recreatie is de natuur altijd dichtbij…

Boek hier uw accommodatie

Tot ziens op Terschelling!