Met de kids op vakantie in Duitsland

Vakantie in Duitsland is al jaren favoriet bij Nederlandse families. De kindvriendelijke accommodaties, de korte reistijd en veelzijdigheid van het land maken dat veel families kiezen voor kindervakantie in Duitsland. Een strandvakantie in Duitsland vind je bij de Duitse Waddeneilanden. Op zoek naar een actieve vakantie? Fiets, wandel of klim in één van de vele natuurgebieden in Salzburg of de Alpen. Gek op actie? Ga dan voor een onvervalste pretpark vakantie

Wanneer je in het midden of oosten van Nederland woont is er een heel scala aan steden en dorpen in Duitsland welke je binnen 3 uur rijden kunt bereiken. Zoek je een stad voor een weekendje weg. Bij mooi weer zijn de kleine dorpjes zoals Tecklenburg met vakwerkhuizen en mooie wandelingen in de omgeving ook een aanrader. Wanneer je er een kids dag van wil maken kijk dan eens naar uitjes zoals de dierentuin in munster of het wildpark in Reken.

Het bruisende Berlijn is hartstikke geschikt voor een stedentrip met kids. Wandel of fiets langs de bekende plekken zoals Checkpoint Charlie en Unter den Linden of check de overblijfselen van de beroemde Berlijnse Muur. Bezoek één van de vele musea zoals het enorme Techniekmuseum waar je alles te weten komt over techniek, licht, energie en wetenschap. Gek op dieren? Breng dan een bezoekje aan één van de vele dierentuinen die je in Berlijn vindt. Ontmoet de beren van Berlijn in het Kollnischer Park of de stadsdierentuin Berliner Zoo. Houd jij al een beetje van shoppen? Dan is Berlijn met haar bijzondere winkels echt een must! Check zeker de speelgoedafdeling van het gigantische winkelscentrum KaDeWe en de Rittersportwinkel met 1000 m2 en drie verdiepingen aan Rittersportchocolade!

Het landschap is in Duitsland zeer divers. In het noorden heb je de kust, in het zuiden en oosten heb je bergen en door het hele land zijn mooie bossen te vinden. In Duitsland heb je ook schitterende “sprookjes” kastelen en prachtige steden. Ben jij gek op spectaculaire achtbanen en spetterende shows, en droom je ervan jouw bekende TV-helden te ontmoeten? Dan is een pretparkvakantie in de deelstaat Nordrhein-Westfalen in het noordwesten van Duitsland echt iets voor jou! Deze deelstaat ligt aan de grens bij het oosten van Nederland. In maar een paar uurtjes rijd je zo naar een van de gaafste pretparken van Duitsland: Wunderland Kalkar, Movie Park Germany of Phantasialand. Zie jij een pretparkvakantie naar een van deze spetterende attractieparken wel zitten?

Duitsland is met zijn vele kindvriendelijke vakantieparken een echt familievakantieland. Wil je ook met de kids naar een gezellig vakantiepark bij de oosterburen? Dan heb je genoeg keuze! Betrek een vakantiehuisje aan de mooie Moezel, kies een spetterend adresje met een eigen zwembad of beleef een onvervalste pretpark vakantie op het vakantiepark van LEGOLAND Duitsland. Checken welk vakantiepark in Duitsland bij jou en je familie past?

Wilkommen in Deutschland!