De ultieme tips voor het Oktoberfest in München

Als je naar het Oktoberfest wil gaan is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Denk bijvoorbeeld aan dat er genoeg plek is om alle activiteiten te doen en dat je die juiste kleding als lederhosen draagt. Hier staan de tips die jij kunt gebruiken om een geweldig Oktoberfest te hebben.

Zorg dat je op tijd bent

Het binnenkomen van het Oktoberfest in München is gratis, daarom staan er meestal veel mensen te wachten in de rij om naar binnen te komen. Vertrek daarom voldoende van tevoren zodat jij niet zo lang hoeft te wachten om te genieten van het Oktoberfest.

Maak gebruik van reserveringen

De meeste mensen komen waarschijnlijk voor het bier drinken. Daarom is het belangrijk dat jij er zeker van bent dat er plek over is voor jou en vrienden of familie aan de biertafel. Reserveer daarom een tafel van tevoren zodat jij je niet hoeft te haasten om een plek te krijgen of teleurgesteld te worden dat er zelfs geen plek meer is.

Maak keuze uit de verschillende biertenten

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende biertenten zijn die jij kunt bezoeken. Informeer daarom van tevoren naar de verschillende biertenten en in welke tent jij het graagst wel zijn. Iedere biertent is anders en is gemaakt voor een specifieke doelgroep. Zo zijn er tenten voor jongeren, de lokale bevolking en ouderen.

Probeer zoveel mogelijk eten

Het Oktoberfest heeft natuurlijk ook veel eten. Ga alle tentjes af verschillend eten te proberen, misschien vind je wil jouw nieuwe favoriete gerecht. Als je van de Duitse keuken houdt dan zit je hier niet verkeerd. Er zijn tenten waar je uitgebreid kunt dineren en ook tenten waar je even snel een hapje kunt halen.

De juiste kleding

Het Oktoberfest heeft natuurlijk een bepaalde kleding waar mensen in lopen. Zorg dat je erbij hoort en draag dus ook kleding als lederhosen. Dit maakt de sfeer net iets prettiger als je ook bij de Oktoberfest gasten hoort. De locals in Duitsland waarderen het enorm als je traditionele kleding draagt. Daarnaast is het Oktoberfest is een oude traditie en het is wel zo netjes om er gepast op gekleed te zijn.