Parkeren bij een Belgische luchthaven

Hoewel Nederland zelf rijk is aan meerdere vliegvelden kan het, zeker voor mensen uit het zuiden van Nederland, zijn voordelen hebben om te vliegen vanaf Zaventem Brussels Airport of Charleroi Airport. Zo is het er veel rustiger dan bijvoorbeeld op Schiphol en is er daardoor ook genoeg plek vrij om jouw auto te parkeren. Er zijn diverse manieren om je auto te parkeren bij een Belgische luchthaven en we vertellen je er graag meer over.

Wat kost het parkeren?

Als je besloten hebt vanaf één van de Belgische luchthavens te vliegen, is de kans groot dat je daar met de auto heenrijdt. Er zijn verschillende opties om te parkeren. Bij zowel Charleroi en Zaventem Airport kun je kiezen om je auto op een zogenoemde officiële P-parkeerplaats te zetten. Deze zijn van de luchthaven zelf en kunnen erg duur uitvallen. Geef jij dit geld liever uit op vakantie dan aan een parkeerplek? Dan moet je zeker verder lezen, want gelukkig zijn er nog genoeg andere voordeligere opties!

Parkeren bij Charleroi Airport

Wanneer je kiest voor parkeren Charleroi Airport dan heb je de keuze uit diverse aanbieders met shuttleservice. Dit houdt in dat je zelf je auto parkeert op een aangegeven parkeerplaats, waarop je met een shuttlebus naar de luchthaven wordt gereden. Bij aankomst op Charleroi Airport stap je uit met je bagage en kun je zo de terminal inlopen. Parkeren met shuttleservice wordt gezien als een eenvoudige en goedkope manier van parkeren. Wel is het belangrijk om rekening te houden met extra wachttijden. Bij terugkomst wordt je, na een belletje met de parkeeraanbieder, weer opgehaald van de luchthaven en naar je auto gebracht.

Parkeren kan bijvoorbeeld bij A1 Parking, ProPark, ParkWall, Park&Fly, Ace Parking of AeroPark en hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor 8 dagen parkeren ben je ongeveer tussen de €47,00 en €65,00 kwijt. De parkeeraanbieder hebben ieder hun eigen voordelen, zoals sleutel behoud of een korte transfertijd met de shuttlebus.

Parkeren bij Zaventem Brussels Airport

Een andere optie is de grotere luchthaven van Zaventem. Wanneer je wilt parkeren Zaventem Brussel Airport heb je ook weer de keuze uit diverse aanbieders met shuttleservice. Hier zijn de meeste aanbieders 24 uur per dag geopend, wat ideaal is als je ’s nachts vliegt of al heel erg vroeg vertrekt bijvoorbeeld. Het advies is altijd om, zeker nu met corona controles, 2 tot 3 uur voordat het vliegtuig vertrekt aanwezig te zijn op het vliegveld.

Parkeren bij Zaventem Airport kan bijvoorbeeld bij Park and Go, Express Parking of bij AeroPark. De prijzen voor 8 dagen variëren tussen €65,00 en €80,00. Alle drie de aanbieders zitten niet ver van de luchthaven verwijderd, maar het voordeel bij Express Parking is dat je overdekt parkeert. Een groot voordeeel van Park and Go is dat je jouw autosleutel mee kan nemen op reis, zodat je zeker weet dat je auto niet verplaatst wordt.

Officiële parkings 

Bij beide luchthavens kun je ook parkeren op de officiële parkeerplaatsen, namelijk bij P1 t/m P4 Charleroi of bij P1 t/m P3 Zaventem Brussels Airport. Al deze parkings zijn op loopafstand, wat het wel gemakkelijker maakt en het scheelt tijd. Bij P3 en P4 op Charleroi parkeer je voor lage tarieven, ze worden ook we low cost genoemd, maar moet je wel 20 minuten naar de luchthaven lopen. P1 en P2 Charleroi zijn echter op loopafstand van 2 en 5 minuten, maar zijn erg prijzig. Zo betaal je voor dezelfde 8 dagen bij een officiële Charleroi Airport parking €76,00 tot €105,00. Bij Zaventem Brussels Airport parkeer je voor €101,00 tot €131,00 op een officiële parking.