De 4 leukste sportieve activiteiten voor op vakantie

Iedereen is natuurlijk dol op vakantie. Even lekker ontsnappen van de 40-urige werkweek door in de zon te liggen, mooie plekken te zien, en misschien wel de spieren los wapperen met wat actieve bezigheden. Vandaag behandelen we de vier leukste sportieve activiteiten om te ondernemen op vakantie.

Mountainbiken

Grote kans dat je als Nederlander regelmatig op de fiets zit. Het is tenslotte waar we om bekend staan. Geen enkel ander land ter wereld investeert zoveel geld in het aanleggen van nieuwe fietspaden. Alleen mountainbiken en fietsen zijn twee verschillende werelden. Als je echt op een gaaf mountainbike parcours hebt gefietst, wil je niks anders meer. Je hoeft natuurlijk niet per sé te mountainbiken, andere vormen van sportieve fietsen zijn ook prima. Nog op zoek naar een sportief model? Bekijk dan eens dit grote overzicht van fietsen.

Raften

Raften is een van de meest gave dingen die je kan doen op je vakantie. Snelheid, spanning en sportiviteit! Met een klein groepje zit je in een rubberboot op een rivier. Met grote snelheden ontwijk je rotsen en andere obstakels in de rivier. Het is best een lastige sport dus een goede samenwerking is heel belangrijk. Op de meeste plekken waar bergen zijn is de mogelijkheid om te raften. Een absolute aanrader zijn de Alpen in Italië.

Skiën

Voor de gemiddelde wintersporten een jaarlijks ritueel. Lekker skiën in Oostenrijk. Zonnetje op je hoofd, een dik pak kleding en gaan van die berg! Vaak ben je na een paar uur aardig vermoeid. Na het eten doe je nog een paar afzakkertjes in de plaatselijke skihut voordat je op bed ploft, klaar voor een nieuwe dag. Kies zelf uit één van de 50 beste skilocaties.

Surfen

De laatste activiteit is surfen. Zodra je één keer gesurft hebt beloven we je dat je het niet meer los kan laten. Het liefst verlaat je direct huis en haard om dicht bij de kust te gaan wonen. Voordat je direct een ticket boekt naar Hawai of een andere zonnige locatie raden we je aan om eerst een paar lessen te nemen. Het is namelijk best lastig om te doen…