Zorgverzekering en vakantie

De vakantie is een tijd van ontspannen en lekker uitrusten van de dagelijkse beslommeringen. Helaas zit ongeluk soms in een klein hoekje en kan er altijd iets misgaan tijdens de vakantie. Wanneer je een goede zorgverzekering en reisverzekering hebt die ook in het buitenland jouw kosten dekt dan kun je rustig op reis gaan. Wij vertellen je waar je op moet letten zodat jij met goede gezondheid op reis kunt gaan, én terugkomen!

 

Standaard dekking

Binnen de standaarddekking zorgverzekering heb je tot op zekere hoogte recht op vergoeding van je ziektekosten. Hierbij moet je denken aan de kosten die je in het buitenland moest maken omdat dit niet kon wachten tot aankomst in Nederland. Denk hierbij aan vervoer met de ambulance, behandeling van een arts, een ziekenhuis opname, noodzakelijke geneesmiddelen. Let er wel op dat hier een paar restricties aan hangen. Zo zit er een bepaald limiet aan de kosten die vergoed worden. Het huidige tarief voor de behandeling in Nederland is het limiet van de vergoeding. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle kosten worden vergoed in verband met andere tarieven in het buitenland. Verschillende zorgverzekeraars vergelijken is in dit geval verstandig om te achterhalen wat de goedkoopste basisverzekering voor jou is.

 

Europadekking

Wil je extra kosten en ongevallen verzekeren? Dan is het verstandig om voor een Europadekking van jouw reisverzekering te kiezen. Binnen de reisverzekering kun je voor extra verzekering van de ziektekosten kiezen, kun je je verzekeren voor wintersport en bijzondere sporten. Ook kun je een verzekerings optie voor overlijden of invalide worden meenemen in de reisverzekering. Afhankelijk van je vakantie en het doel van jouw vakantie is het aan te raden om een aantal extra opties aan te vinken. Let er wel op dat de reisverzekering wel op het juiste aantal weken of maanden van jouw verblijf in het buitenland geldig is.

 

Werelddekking

Voor de werelddekking zijn dezelfde opties beschikbaar als voor de Europadekking. De kosten zijn iets hoger maar het is verstandig om voor verre reizen of een wereldreis wel voor deze dekking te kiezen. Bekijk of je je voor een reisduur van 60 of 180 dagen wil laten verzekeren. Ben je van plan om langer op reis te gaan? Neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar en reisverzekeraar om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

 

Samenvattend geeft de zorgverzekering je een vergoeding voor de acute zorg, mits dit binnen de huidige zorgkosten in Nederland valt. Voor aanvullende kosten, extreme sporten en dergelijke is het goed om een reisverzekering af te sluiten met Europadekking of Werelddekking. Meer verzekeringen vergelijken? Neem dan een kijkje op Verlaagjemaandlasten.nl.