Vroegboek of last minute op vakantie?

Je weet dat je volgende zomer op vakantie gaat en komt ondertussen een paar mooie aanbiedingen tegen, terwijl het nog lang geen zomer is. Ga je voor de vroegboek kortingen of wacht je liever nog met het kiezen van je vakantie en ga je voor de last minute vakanties? Hieronder zetten we een aantal feiten op een rij die je in de gaten kunt houden bij deze overweging. Oriënteer je alvast vroeg op het soort vakantie waar jij naartoe wilt. Dit kan bijvoorbeeld op Europa-vakanties.nl.

Wanneer kiezen voor een vroegboek vakantie?

Een vroegboek vakantie betekent dat jij je vakantie al zeer vroeg moet boeken, soms al wel 7 of 8 maanden van tevoren. Het is daarom belangrijk dat je geen spijt krijgt van je keuze, want dan moet je er nog een lange tijd tegenop zien. Weet jij daarom zeker naar welke bestemming je wilt en is de datum waarop je op vakantie wilt/kunt ook zeker? Dan kun je overwegen om je vakantie heel vroeg te boeken.

Er zijn nog meer factoren die mee kunnen spelen bij het bepalen. Is de bestemming namelijk erg populair en ga je met kinderen op vakantie? Populaire bestemmingen zijn logischerwijs sneller volgeboekt en daarom is het aan te raden om deze al op tijd te boeken. Wanneer je met kinderen op vakantie gaat dan is het lastiger om een plek te vinden waar je met een heel gezin in kunt en dus is het verstandig om op tijd te boeken.

Wanneer kiezen voor een last minute?

Voor een last minute kies je dus in feite wanneer je antwoorden op de vorige vragen het tegenovergestelde zijn. Dus ben je flexibel in de zin dat de bestemming niet vast staat, het tijdstip veranderd kan worden en heb je weinig eisen wat betreft de accommodatie? Dan kies je voor een last-minute vakantie. Last-minute vakanties zullen er altijd zijn, maar je hebt hierbij lang niet altijd de ruimste keuze uit de bestemming, het type vakantie en de accommodatie.

Heb jij al veel nagedacht over de vakantie die jij wilt boeken, maar kom je er nog niet uit? Op de Telegraaf vind je nog meer tips en vragen die jij jezelf kunt stellen bij het boeken van een vroegboek of lastminute.