Vroeg boeken of last minute boeken?

Twijfel jij of je vroeg moet boeken of een last minute vakantie juist een beter idee is? Beide opties kunnen erg aantrekkelijk zijn. Zowel als je vroeg boekt als met last minute krijg je vaak korting. Dit is ook de reden dat zoveel mensen ervoor kiezen om vroeg te boeken. Toch is ook last minute vaak erg goedkoop. Dit komt doordat er dan ergens nog een plaatsje vrij is (gekomen). Het is voor de reisorganisatie dan veel beter als iemand nog snel boekt, vandaar de ontzettend goedkope last minute deals.

Is een last minute deal voor jou geschikt?

Is het voor jou verstandig om op een last minute deal te wachten? Dit is de vraag die ook veel andere mensen zichzelf stellen. Dit is volledig afhankelijk van je situatie. Bij een last minute vakantie heb je veel minder flexibiliteit. Je moet maar net zien welke vakantieplekken er vrijkomen. Als je vroeg boekt, dan heb je wel erg veel plekken waaruit je kunt kiezen. Wil je wel een gokje wagen en heb je een flexibele agenda? Dan is last minute vaak een goede optie, aangezien dit gemiddeld genomen net iets goedkoper is. Voor de meeste mensen is deze gok echter niet aan te raden. Het zou zonde zijn als er geen goede deal meer te vinden is!

Houd voldoende rekening met het parkeren!

Houd er rekening mee dat parkeren bij het vliegveld vooral tijdens het hoogseizoen ontzettend lastig kan zijn. Houd hier dus rekening mee als je een last minute vakantie boekt. Overigens geldt dit natuurlijk ook als je vroeg geboekt hebt, maar in het hoogseizoen op vakantie gaat. Bedenk van tevoren al waar je wilt parkeren, zo voorkom je een hoop gedoe. Het is ontzettend vervelend als je vlak voordat je op het vliegveld stapt nog aan het stressen bent om een parkeerplek.