Voorbereid op vakantie gaan met de auto

Met de auto op vakantie naar Frankrijk, Spanje of Italië is niet hetzelfde als opa en oma bezoeken die 30 minuten verderop wonen. Je moet al snel twaalf uur of meer rijden om op je bestemming te komen. Er zijn dus dingen die goed moet voorbereiden wil je met de auto op vakantie gaan. In dit artikel wordt er verteld wat je allemaal moet weten en wat je moet meenemen op je lange tocht naar de zon.

Neem genoeg te eten mee

Het is van belang dat je genoeg eten meenmeent voor de reis naar je vakantie bestemming. Neem genoeg water en broodjes mee zodat jullie niet elke keer moeten stoppen om ergens eten te kopen. Als jullie het zelf al in de auto hebben kunnen jullie langer doorrijden zonder elke keer een lunchpauze in te hoeven lassen. Snoep en wat lekkers te drinken is ook iets waar je aan moet denken. Om het uur of twee een snoepje of een pakje Taxi of Wicky is iets waar de kinderen naar uit kunnen kijken en dan gaat de tijd voor hen een stuk sneller.

De auto

Als je een lange reis gaat maken met de auto moet je een auto hebben die comfortabel is en waar iedereen in past. Het is wellicht een tijdelijke auto aan te schaffen puur voor de vakantie. Op deze website kan je alle autoleningen vergelijken en kan je kijken welke het beste bij jou past.

Welke muziek wordt er gedraaid?

Je wilt natuurlijk dat de reis soepel verloopt en zonder veel gedoe. Al helemaal op de achterbank. Muziek kan de stemming beïnvloeden van de mensen die met je meerijden. Zorg ervoor dat er nummers zijn voor ieder persoon. Maak een playlist speciaal voor de reis.