Viva la Barcelona

Deze prachtige Catalaanse stad is één van de meest bezochte Europese steden. Dat is niet voor niets natuurlijk, Barcelona biedt naast een bruisend stadsleven ook een heerlijk strand en mooie parken. Hieronder vind je een aantal leuke hotspots naast de bekende plekken als de Sagrada Família, Park Güell en De Ramblas.

 

Carmel Bunkers

Geniet van de skyline van Barcelona terwijl je heerlijk picknickt bij Bunkers del Carmel. In de jaren ’30 werden bunkers gebouwd op de Turó de la Rovira om Barcelona te beschermen tegen bombarderende vliegtuigen tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Inmiddels zijn de bunkers opgeknapt en is er ook een klein museum te vinden. Neem al het pracht van de stad in je op met een mooi uitzicht vanaf de Bunkers del Carmel die 250 meter boven zeeniveau liggen. Toegang tot deze toffe hotspot is geheel gratis.

 

Palo Alto Market

Deze hippe plek mag je zeker niet missen. Een relaxte en gezellige sfeer vind je bij de Palo Alto Market. Bij de felgekleurde foodtrucks genieten van Spaanse hapjes en daarna tijd voor souvenir shoppen. Natuurlijk niet de standaard toeristen T-shirts, maar souvenirs die echt gemaakt zijn in Barcelona. Op de Palo Alto Market vind je namelijk biologische en ecologische producten van kunstenaars en artiesten uit de stad.

 

Port Vell

Dit is het oudste gedeelte van de haven. Een bezoekje aan Port Vell is de ultieme kans om Barcelona van een andere kant te zien. Huur een boot van een particulier een bekijk de stad vanaf het water. Ook als je op bootvakantie in Spanje bent is een stop in Port Vell de moeite waard.

 

Grec Gardens amphi-Theatre

Een mooie plek om zowel overdag als in de avond te bezoeken. Grec Gardens amphi-Theatre is een rustig en ontspannen plekje in het drukke Barcelona. Tijdens de zomeravonden zijn er verschillende voorstellingen in het amfitheater. Het is zeker een aanrader om voor een leuke voorstelling tickets te bestellen. Overdag is het een heerlijke plek om rustig een boek te lezen of te wandelen in de omliggende tuinen.