Visum India nu ook online aan te vragen

Sinds kort is het mogelijk je visum voor India volledig online te regelen. Dat scheelt niet alleen in de rompslomp maar ook in de kosten. Het visum India online aanvragen is namelijk flink goedkoper dan het oude fysieke visum dat je tot op heden altijd bij de ambassade moest aanvragen. Let op: je dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen om gebruik te mogen maken van de online aanvraagprocedure voor het visum India.

Op vakantie naar India

Voor veel mensen is India niet het eerste land waar ze aan denken bij het uitzoeken van een vakantiebestemming. Jammer, want een vakantie India is een ervaring voor het leven. En de grootste reden voor de meesten om India over te slaan: ver weg dus duur, is eigenlijk niet waar. Een vlucht naar India kost weliswaar meer dan een treinkaartje naar Berlijn, maar eenmaal aangekomen in India is alles veel goedkoper dan bij onze oosterburen. Dat scheelt niet een beetje; India is ronduit spotgoedkoop. Dus: boek je ticket, vraag snel een visum India aan en gaan met die banaan!

Visumprocedure India

Tot op heden was het niet mogelijk om een visum India aan te vragen. Aanvragen van het visum was een ingewikkelde zaak waarbij de reizigers met paspoort op zak naar de ambassade moesten reizen (eerst een afspraak maken) en hopen dat alles meteen in orde is om met visum naar huis terug te keren. Het paspoort opsturen kon wel, maar alleen als je dat een andere partij liet doen, zoals de ANWB. Maar dat is dus allemaal verleden tijd, want tegenwoordig kun je je visum India gewoon online aanvragen, niet moeilijker dan het boeken van je vliegticket.

Online aanvragen

Goed, hoe werkt dat online aanvragen dan? Nou, heel eenvoudig. Allereerst ga je naar deze website: visum India aanvragen. Vervolgens vul je de vragen in over de reis en over jezelf. Je kunt zelfs meerdere visums tegelijk aanvragen, dus als je met een groep reist hoef je maar één formulier in te vullen. Na het invullen betaal je het visum (kan gewoon met iDEAL). Tenslotte kun je je paspoort en foto uploaden en hoef je alleen nog maar te wachten tot het visum per e-mail wordt toegestuurd. Het is wel belangrijk dat je hier een printje van maakt. Je hoeft het huis dus niet meer uit voor het visum India.

Voorwaarden

Voor de volledigheid is het wel belangrijk te melden dat het online aanvragen van het visum India alleen mogelijk is als aan enkele voorwaarden wordt voldaan. Zo mag de vakantie maximaal 60 dagen duren, moet de reis een toeristisch doel hebben en moet je per vliegtuig aankomen. Dat kan ook alleen op de wat grotere vliegvelden. Welke vliegvelden dat zijn lees je op de pagina over de voorwaarden van het visum India.

Meer tips voor je vakantie India

Altijd al eens een avontuurlijke vakantie willen maken? India combineert eeuwenoude architectuur met schitterende natuur en een fascinerende cultuur. Bereid je reis goed voor want in India zijn veel dingen anders dan je vooraf misschien verwachtte. Ga in elk geval even langs de GGD voor wat vaccinaties, in India is de hygiëne wat minder dan in Nederland. Boek ook vooraf je overnachtingen en de excursies die je wilt maken. Het belangrijkste is dat je in India goed uitkijkt wat je eet en drinkt; als Indiërs ergens tegen kunnen wil dat niet zeggen dat jij ook niet ziek wordt van dat soepje uit die ‘bijzonder’ ogende open keuken. Verwacht ook niet dat alles helemaal op rolletjes loopt, ook al boek je een volledig georganiseerde reis via een van de vele reisorganisaties. Maar India boek je ook niet om te relaxen, dan was je wel naar een all-inclusive in Turkije gegaan. Nee, India is voor mensen die wat willen beleven. Overtuigd? Boek dat vliegticket en bestel dat visum India. En gewoon gaan.