Verre vliegreis? Bereid je goed voor

Sommige reizen kosten iets meer aandacht dan een korte stedentrip of kampeervakantie naar ons buurland. Dit geldt zeker als je een verre vliegreis gaat maken. De lange afstanden zijn soms slopend en de overstaptijden erg lang. Het is daarom belangrijk je trip goed voor te bereiden. Zorg dat je de beste reisartikelen bij je hebt en voldoende accessoires om de tijd te doden. Voorbereiding is erg belangrijk en meestal ook leuk om te doen. De reis pret begint namelijk al ver voor vertrek.

 

Koffer, backpack of reistas?

Als je op reis gaat moet je natuurlijk bagage meenemen. Voor een stedentrip gebruik je meestal een een trolley en voor een wereldreis een backpack. Het is dus per reis afhankelijk wat voor type koffer/tas jij het beste kunt meenemen. Voor een verre reis kun je het beste kiezen voor een grote hardcase koffer in combinatie met een (TSA) slot. Je bagage is namelijk het beste beschermd in een hardcase koffer. Net als jijzelf legt een koffer een behoorlijke afstand af tijdens zijn reis en heeft aardig wat te verduren. Een goede koffer kopen voor je verre reis kan je ontzien van veel stress tijdens je reis. Je bent immers verzekerd dat je bagage heel aankomt op de bagageband.

 

Kaarten en informatie

Net als in Nederland gelden er overal ter wereld regels. Het is belangrijk om je goed in te lezen wat deze regels precies zijn. Vaak wijken ze af van de regels die je kent uit Nederland of andere landen binnen Europa. Voorzie jezelf van voldoende informatie over de bestemming waar jij naartoe gaat. Download alvast een offline kaart op je smartphone, zo voorkom hoge roaming kosten als je de weg niet meer weet. Je bent immers op een plek waar je niet bekend bent en ze een andere taal spreken. Koop voor vertrek bijvoorbeeld een Loney Planet over de reisbestemming. Hier staan namelijk handige tips in en vaak voorzien van een pull-out map.