Vakantiewerk in het buitenland

Als scholier of student zal je vast wel eens met vrienden op ‘zuipvakantie’ zijn geweest. Waar je ook heen gaat, of het nou Chersonissos, Lloret de Mar of Sunny Beach is het concept is hetzelfde. Je spreekt met je vrienden af op Schiphol, waarna de eerste alcohol al geconsumeerd wordt in de Irish Pub achter de douane. Vervolgens vlieg je in een paar uur naar je bestemming en wordt je met de bus naar je hotel gebracht. Eerst worden er boodschappen gedaan die voornamelijk bestaan uit drank en fastfood. Vervolgens ga je naar de kroegentocht om daar de reisorganisatie begeleiders te ontmoeten en te feesten alsof je leven ervan afhangt.

Eigenlijk bestaat elke dag uit feesten, slapen, eten en aan het zwembad liggen. Na ruim een week te hebben gefeest vraag jij jezelf af hoe die feestende begeleiders het maanden volhouden om te feesten en te werken. Jij houdt een week al nauwelijks vol, maar toch lijkt het je wel hartstikke vet om in het buitenland te werken en te feesten. Misschien is zo’n baan als reisbegeleider van feestvakanties niet helemaal voor jou weggelegd, omdat jouw lever en eigenlijk de rest van je lichaam al behoorlijk dood is na één week.

Gelukkig zijn er ook heerlijke vakantie banen in het buitenland die iets minder slecht voor je gezondheid zijn. Je kan natuurlijk altijd op een camping of bij een hotel of restaurant gaan werken. Vaak krijg je in zo’n geval je verblijf er gratis bij en verdien je nog een zakcentje ook. Ondanks dat je vaak hoort dat al het verdiende geld opgaat in de vrije tijd aan feestjes en tripjes naar leuke steden is het toch een leuke ervaring om eens in het buitenland te werken.

Je ontwikkelt je Engels of een andere exotische taal. Daarnaast ontmoet je enorm veel nieuwe mensen en wie weet houd je er wel een leuk verblijf adresje aan over in een ander prachtig land waar je de zomer erop naar toe kan gaan. Mocht je nou echt alleen steenkolen Engels praten en is Spaans of Frans al helemaal niet je ding, dan kan je natuurlijk ook altijd een vakantiebaan in Nederland nemen. Dan geniet je gewoon van het weer in Nederland terwijl jij je vakantiewerk uitvoert. Vervolgens kan je al dat in de Nederlandse zon verdiende geld alsnog uitgeven aan een zuipvakantie met je vrienden.