Tips bij een actieve vakantie

Heb je een actieve vakantie gepland? Een zonvakantie kan natuurlijk leuk zijn, maar soms is het nóg prettiger om eens lekker actief te zijn. Natuurlijk kun je een zonvakantie ook goed combineren met een actieve vakantie. Als je een actieve vakantie gepland hebt, moet je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. We hebben een aantal tips voor je verzameld, zodat jouw actieve vakantie zeker weten een succes wordt.

Neem een verbanddoos mee

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er tijdens een actieve vakantie iets gebeurd. Toch is het geen slecht idee om een verbanddoos mee te nemen. Als je erg actief bezig bent, dan loop je altijd wel een kans op blessures. Als jij of een van je reisgenoten struikelt tijdens een wandeling of valt tijdens het fietsen, dan is het wel zo prettig om een goed gevulde verbanddoos bij je te hebben.

Denk aan je gezondheid

Een actieve vakantie is leuk, maar probeer je grenzen niet te overschrijden. Ga als ongetraind wandelaar bijvoorbeeld niet plotseling 40 kilometer wandelen. Je wilt uiteraard wel ontspannen terugkomen van de vakantie! Vergeet ook niet om voldoende water te drinken tijdens je activiteiten. Als je je inspant, heb je veel water nodig. Dit geldt al helemaal als het ook nog eens erg warm is. Heb je last van bepaalde klachten? Houd ook hier dan voldoende rekening mee. Wandelen met klachten zoals hielspoor is goed mogelijk, zolang jij  je maar goed voorbereidt. In het geval van hielspoor zijn speciale schoenen voor hielspoor bijvoorbeeld een must.

Kies voor actief gezelschap

Als je voor een actieve vakantie zoekt, is het belangrijk dat je ook actief gezelschap hebt. Het is namelijk zonde als je gezelschap tijdens de reis toch niet zo actief blijkt te zijn. Een actieve vakantie is meestal geen optie als jouw gezelschap vooral een zonvakantie wil.