Rondreizen in Nieuw-Zeeland

De prachtige natuur

Nieuw-Zeeland is land dat bij vele mensen een onuitwisbare indruk achterlaat. De natuur is enorm imposant en gevarieerd en zorgt samen met de rijke cultuur voor prachtige ervaringen. In Nieuw-Zeeland kan je zo vrij en blij zijn als je wil, kras reizen ervaringen raden dan ook aan om het land al backpackend of met een auto of camper te bezoeken. Zo kan je onderweg prachtige wandelingen maken, alle mooie plaatsen bezoeken en de vele bezienswaardigheden bekijken. Er zijn ontelbaar veel mooie plaatsen om te zien, zoveel zelfs dat mensen meestal nog eens willen terugkeren naar Nieuw-Zeeland omdat ze nog meer willen zien van het moois dat het te bieden heeft.

 

Het noordelijke- en zuidelijke eiland

De inheemse benaming voor Nieuw-Zeeland is Aotearoa, dat betekent ‘Land van de lange witte wolk’. Het land bestaat uit 2 eilanden: het noodelijke eiland en het zuidelijke eiland. Op het noodereiland liggen Wellington, de hoofdstad van het land, en Auckland, de grootste en levendigste stad van het land. Het noodereiland bestaat uit golvende heuvellandschappen met grazende schaapjes, vulkanen of overblijfselen van vulkanen en geothermische landeigenschappen zoals geisers. Het zuidereiland is dan weer wat ruiger. Tweederde van het eiland bestaat uit berglandschap waar je prachtige wandelingen door kan maken en in de winter heerlijk op kan skiën. Aan de westkust van het eiland zijn er indrukwekkende nationale parken en vind je gletsjers en fjorden.

 

Een avontuurlijk land

Nieuw-Zeeland is een avontuurlijk land waar van alles te beleven is. Je kan avontuurlijke activiteiten doen zoals raften en parachutespringen, maar ook wijnproevingen of fietstochten. De natuur is de grootste troef met zijn rijke faune en unieke diersoorten. Als je zelf graag een reis naar Nieuw-Zeeland wil maken, kan je die boeken bij reisorganisaties zoals 333travel. Zo ben je er zeker van dat je zeker mooie hoogtepunten ziet of kan je net inspiratie opdoen om zelf je ideale reis door Nieuw-Zeeland samen te stellen.