Rome of Barcelona, welke stad is jouw favoriet?

Als het over stedentrips gaat, dan staan Rome en Barcelona absoluut in de top 10. Maar welke stad heeft jouw voorkeur eigenlijk? Beide steden zijn in het zonnige zuiden te vinden, maar verder verschillen ze nogal. Ga maar eens met ons mee, dan geven wij je graag een korte rondleiding door Rome en door Barcelona!

Waarom Rome kiezen?

Volop historie

Een stedentrip Rome is perfect voor iedereen die van historie houdt. Deze stad barst daar namelijk van! Hier vind je de Trevi-fontein, het eeuwenoude Colosseum, het bijzondere Pantheon en nog veel meer.

Uniek Vaticaanstad

Onlosmakelijk verbonden met Rome is uiteraard Vaticaanstad. Hier loop je uiteraard de kans om de paus zelf tegen het lijf te lopen. Misschien zie je hem wel passeren in zijn pausmobiel! Het bekendste is de Sint-Pietersbasiliek, maar de Sixtijnse Kapel is niet minder de moeite waard. Verder vind je er de Vaticaanse tuinen, de Vaticaanse bibliotheek en vele andere unieke gebouwen. Hier kun je dan ook rustig een dagje doorbrengen.

Italiaanse gastvrijheid

Verder zal je ook in Rome kunnen genieten van de Italiaanse gastvrijheid. De mensen staan bijzonder open voor gasten en zullen je dan ook zeker in de watten leggen. Heerlijk als je in een accommodatie in deze stad verblijft.

Culinaire hoogstandjes

En last but not least: het eten is geweldig in deze Italiaanse stad. Voor culinaire hoogstandjes kun je het beste terecht in de minder drukbezochte zijstraten. Hier wordt alle liefde nog in de gerechten gelegd, waardoor je geniet van een verfijnde smaak.

Waarom Barcelona kiezen?

De stad van Gaudí

Barcelona is de stad van Gaudí en Casa Milà is dan ook echt een aanrader. Dit appartementengebouw ligt vlakbij Parc Güell, wat ook door Gaudí ontworpen is. Het gebouw is niet alleen van buiten indrukwekkend. Binnen kun je ook vele fresco’s en reliëfs vinden die helemaal in dezelfde stijl zijn.  De golvende lijnen zijn zeer kenmerkend voor de stijl van Gaudí.

De Sagrada Familía

Hoewel ook de Sagrada Familía naar ontwerp van Gaudí is gemaakt, verdient deze toch een apart plaatsje in de lijst. Deze kerk is namelijk absoluut het visitekaartje van de stad. Tijdens een vakantie Barcelona zal je zeker een bezoek brengen aan deze verzoeningskerk. Doordat de bouw van de kerk uitsluitend betaald wordt door middel van donaties, duurt het project erg lang. De bouw is begonnen in 1882 en zal naar verwachting in 2026 voltooid worden.

Las Ramblas

Op zoek naar een gezellige boulevard? Las Ramblas is de perfecte bestemming als je van optimaal vermaak houdt. Dit gedeelte is behoorlijk uitgestrekt en er valt voor iedereen wel iets te beleven. Natuurlijk kan er gewinkeld worden, maar ook voor voetballiefhebbers is er van alles te doen. Verder vind je er veel mooie oude gebouwen en kunstwerken.

Volop genieten van tradities

Spanjaarden zijn dol op tradities en dat blijkt zeker in de hoofdstad. Er is bijna wel iets specifieks te doen dat onlosmakelijk verbonden is met de Spaanse cultuur. Geniet van de inventiviteit van de Catalanen en vier feest!