Parkeren bij Charleroi Airport

Ga jij binnenkort op vliegreis vanaf Charleroi Airport? Dan is het aan te raden je auto hier te parkeren. Charleroi ligt namelijk niet om de hoek en de infrastructuur is voornamelijk afgestemd op een bezoek met de auto. Charleroi Airport biedt een uitgebreid pallet aan parkeerplaatsen, namelijk officiële p-parkeerplaatsen en alternatieve parkeerinitiatieven van ondernemers. Wij vertellen alles over deze parkeermogelijkheden.

Parkeerinitiatieven van ondernemers

Om te beginnen zijn er rondom bijna iedere luchthaven parkeeraanbieders te vinden die een parkeerplaatsen aanbieden gecombineerd met een shuttle of valetservice. Valetservices zijn bij Charleroi Airport echter niet te boeken en hierdoor is een shuttleservice vereist.

Via online vergelijk- en boekingsplatform Vliegen en Parkeren kan je eenvoudig een overzicht van deze parkeeraanbieders vinden. Wanneer je op zoek bent naar een parking Charleroi dan selecteer je simpelweg Charleroi Airport, je vertrekdatum en je retourdatum. Zodoende wordt het beschikbare parkeeraanbod getoond.

Shuttle parking

Zoals gezegd kan je bij Charleroi Airport parkeren met een shuttleservice. Een shuttle parking is vaak de goedkoopste parkeerplaats, voornamelijk vanwege de wat langere afhandelingstijd. Je parkeert namelijk je auto en wordt vervolgens met een shuttlebus naar Charleroi Airport gebracht. Bij terugkomst wordt je weer opgehaald en teruggebracht naar de parking.

Het reserveren van een shuttle parking bij Vliegveld Charleroi kan bijvoorbeeld bij Parking Pas Cher, Aeropark, Eco Park, Ace Parking Low Cost, ProPark en A1 Parking. De tarieven variëren van € 37,00 tot en met € 70,00 voor een parkeertermijn van acht dagen. De reistijd van de shuttlebussen variëren van 5 tot 11 minuten, dit is exclusief eventuele wachtijd.

Officiële p-parkeerplaatsen

Nagenoeg iedere luchthaven heeft ook zogenaamde officiële p-parkeerplaatsen ter beschikking. Deze parkeerplaatsen zijn vaak in het beheer van de luchthaven zelf en liggen hierdoor zeer gunstig. Deze ligging echter vaak ook een prijs, dit zijn meestal de duurste parkeerplaatsen bij een luchthaven. De Luchthaven van Charleroi biedt deze p-parkeerplaatsen aan op loopafstand en met een shuttleservice.

Parking op loopafstand

Charleroi Airport biedt vier verschillende parkeerplaatsen aan die zich op loopafstand bevinden. Namelijk P1 Lock Park, P1 Charleroi, P2 Charleroi en P4 Charleroi. De tarieven van deze parkeerplaatsen lopen van € 37,00 op tot en met € 123,00. De loopafstand of reistijd varieert van slecht 1 minuut tot maar liefst 20 minuten. Let hierbij op dat uiteraard de meest voordelige parkeeroptie de meeste loopafstand vertegenwoordigt. Zo bespaar je dus geld, maar ben je wel maar liefst 20 minuten lang aan het sjouwen met je koffers.

Shuttle parking

Een shuttleparkeerplaats is ook als officiële p-parkeerplaats te boeken, dit kan bij P3 Charleroi. Deze parkeerplaats bevindt zicht op slecht 5 minuten van Charleroi Airport en is beschikbaar voor een paar tientjes. Wij noemen bewust geen specifiek bedrag omdat bij iedere parkeerplaats de tarieven variëren op basis van de reisperiode. Een parkeerplaats is tijdens het hoogseizoen duurder dan buiten het hoogseizoen, te vergelijk met bijvoorbeeld vliegtickets.