Op vakantie naar Portugal? Spreek de taal!

Op vakantie in Europa? Ga dan eens op vakantie naar Portugal. Dit is een heerlijk vakantieland en heeft minstens zoveel te bieden als Spanje, Frankrijk en Italië. Reis af naar de Algarve in het Zuiden van Portugal voor een heerlijke strandvakantie, of bezoek Lisboa voor een stedentripje naar Lissabon en een tripje naar het prachtige Sintra wat staat genoteerd op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. De verschillende soorten stranden, de prachtige natuur en het heerlijke eten maken Portugal tot een van de fijnste vakantiebestemmingen.

 

De Portugese cultuur

 

Heb je het over de Portugese cultuur? Dan heb je het natuurlijk over de fado. Fado is eeuwenoude volksmuziek welke niet te vergelijken is met de volksmuziek van andere landen. De fado heeft een betekenis welke heel waardevol is voor de Portugezen. Het staat voor iets onbereikbaars, een gevoel van heimwee en onmacht. Portugezen noemen dit ‘saudade’, een woord dat geen vertaling kent. Een latere vorm van fado heeft een vrolijkere toon, het is speelser en populair onder studenten. Sta open voor deze unieke manier van muziek maken en ontdek de fado in de authentieke locaties.

 

Portugezen zijn trotse mensen. Ze hebben eigen tradities en hechten hier veel waarde aan. Probeer hier tijdens je bezoek respectvol mee om te gaan. Let op je gedrag en in sommige gevallen ook op je kleding.

 

Leer de Portugese taal

 

Wil je het echte Portugal ervaren en contact kunnen maken met de lokale bevolking? Neem dan de tijd om de Portugese taal te leren voordat je het land bezoekt. Je zult veel meer mee krijgen van het land en al zijn pracht en praal. Portugees lijkt iets op de Spaanse taal, maar staat volledig op zichzelf. Je zult er met Spaans alleen zeker niet ver komen. Maak indruk bij de Portugezen en leer de Portugese taal!