Motorvakantie in een warm land

Veel motorrijders houden van mooi weer. En veel vakantiegangers ook. Ben je zowel een motorrijder als een vakantieganger dan is het natuurlijk heerlijk om deze twee dingen te combineren. Als je op vakantie gaat met de motor, zal je echter wel tegen het een en ander aanlopen. Het vergt namelijk wel enige voorbereiding. Als je dit niet doen zal je namelijk veel onnodige fouten maken. Om deze reden zullen we je tips geven, wat mee te nemen als je op vakantie gaat met de motor in een warm land.

 

Je ziet het overal waar het mooi weer is. Motorrijders die in hun korte broek en hun t-shirt rijden. Soms hebben zelfs nog hun teenslippers aan?! Hoewel het niet gek is dat ze zich hebben laten verleiden om dit te doen, het kan namelijk erg heet worden op de motor, is dit ten zeerste af te raden. Asfalt is namelijk als een kaasschaaf en daar wil je liever niet onbeschermd overheen glijden. Het is ook totaal onnodig om zo de weg op te gaan. Er bestaat tegenwoordig namelijk veel motorkleding die erg veel lucht doorlaat. Hier kun je makkelijk met erg warme omstandigheden de weg mee op zonder in te leveren op veiligheid.

 

Naast de kleding is een motorhelm natuurlijk erg belangrijk. In warmere omstandigheden is een systeemhelm een absolute aanrader. Deze kun je namelijk open en gesloten dragen. Zo voorkom je dat het binnen in je helm een sauna wordt. Zet de helm alleen niet open op hoge snelheden, want je levert wel in op veiligheid als je dit doet.

 

Je hebt natuurlijk warm, maar je hebt ook bloedheet. In deze omstandigheden is het belangrijk om genoeg te blijven drinken als je op de motor zit. Als je veel kilometers wilt maken is het alleen wel vervelend als je elke keer moet stoppen voor een drinkpauze. Veel rijders kiezen er daarom voor om een waterzak met zich mee te dragen. Deze zakken kun je verpakken waar je wilt, maar ze zitten ook veel verwerkt in rugzakken. Met een waterslang die de helm in gaat kun je tijdens het rijden door blijven drinken om uitdroging te voorkomen!

 

Hopelijk kun je nu iets beter voorbereid op vakantie, veel plezier en veilige kilometers toegewenst!