Maak eens fotostickers van je vakantiefoto’s

Vakantie. Veel mensen kijken er naar uit. De een gaat alleen wat dagjes uit. De ander is een paar weken weg. Ook het soort vakantie dat mensen kiezen kan veel verschillen. De een gaat het liefst op vakantie naar een luxe all-in resort. Een ander trekt er graag met de tent op uit. Veel mensen maken ook foto’s van hun vakantie. In plaats van deze op de computer te laten staan of een fotoboek te maken, is het ook leuk om fotostickers te maken.

Wat is er zo leuk aan fotostickers?

Het voordeel van fotostickers is dat je er van alles mee kunt doen en dat je ze op allerlei plaatsen kunt opplakken. Een fotoboek verdwijnt meestal na verloop van tijd in een kast. Terwijl je stickerfoto’s juist op een in het oog springende plek kunt plakken. Zo kun je ze bijvoorbeeld op een muur of deur plakken. Je kunt een foto laten vergroten en afdrukken op een sticker. Of juist meerdere kleine stickerfoto’s laten drukken en daar een collage van maken. Een andere optie is de fotostickers op een kalender of in een agenda te plakken. Dan kun je ook als je weer aan het werk bent nog nagenieten van je vakantie. Ook is het leuk om een foto cadeau te doen. Kies een leuke vakantiefoto uit en maak daar een fotosticker van voor opa en oma.

Keuze uit meerdere materialen

Wil je van een vakantie een foto afdrukken als sticker? Dan kun je uit meerdere materialen kiezen. Wit vinyl wordt het meest gebruikt, omdat dat op bijna alle ondergronden plakt. Bovendien kun je je foto stickers dan ook nog afwerken met een extra laag. Deze transparante laag – laminaat genoemd – geeft je stickerfoto’s een wat exclusiever uiterlijk. Standaard zijn stickers ietwat glanzend. Wil je een laminaat, dan worden ze nog glanzender. Ook is het mogelijk om juist voor een matte variant te kiezen. Dan lijken je stickerfoto’s meer op de matte foto’s van vroeger.

Ook makkelijk verwijderbare fotostickers

Naast fotostickers van vinyl is het ook mogelijk om stickerfoto’s van magneetfolie, statisch vinyl en YUPO Tako te laten maken. Het voordeel van deze materialen is dat ze niet met lijm aan de ondergrond plakken. Daardoor kun je de stickers gemakkelijk verwijderen, heb je geen last van lijmresten en kun je de foto stickers meerdere keren gebruiken. Handig als je je vakantiefoto’s regelmatig wil wisselen. De ondergrond bepaalt welk type materiaal je nodig hebt. Zo is magneetfolie geschikt voor als je foto stickers op je koelkast of een andere metalen ondergrond wilt plakken. Let op! Deze ondergronden moeten wel ijzer, staal, kobalt of nikkel bevatten, anders blijven de stickers niet zitten. Statisch vinyl is geschikt als je raamstickers wil laten maken. Ook kun je dit materiaal op andere glazen ondergronden plakken, zoals een glazen deur. YUPO Tako kan op alle gladde ondergronden geplakt worden.