Lenzen op vakantie – dit is waar je aan moet denken

Jezelf voorbereiden op een vakantie kan stressvol zijn: heb je alles ingepakt? Ben je iets belangrijks vergeten? Je hoeft zich geen zorgen te maken, maak een checklist zodat je de items inpakt die belangrijk zijn. Als je contactlenzen draagt, helpt dit artikel je om de vakantie zorgeloos te beginnen. Onze opticiens hebben een aantal handige tips voor je verzameld.

Reisflesje voor lenzenvloeistof
Draag je maand- of tweewekelijkse lenzen? Neem een lenzendoosje en wat lenzenvloeistof mee. Gooi hem in je handbagage, zodat je hem altijd bij de hand hebt! Als je een lange reis maakt naar je vakantiebestemming, is de kans groot dat je ogen droog worden. We raden aan om oogdruppels bij de hand te hebben. Met oogdruppels kunt je contactlenzen snel hydrateren en ervoor zorgen dat ze he tijdens het vliegen of rijden geen pijn of problemen bezorgen.

Ik wed dat als je op een lange vlucht zit, je ogen erg droog zullen aanvoelen. maar waarom zou je niet, in plaats van contactlenzen, de hele tijd een bril dragen? Als je contactlenzen niet vergeet, ben je helemaal klaar voor de reis. Als er iets gebeurt, heb je een reserve set bij je!

Draag daglenzen als je op vakantie bent
Een veelgestelde vraag die we horen is: “Welke lenzen zijn het beste voor op vakantie?” Met daglenzen hoef je geen lenzenvloeistof mee te nemen en heb je een apart bakje voor je lenzen. Je draagt gewoon elke dag een nieuwe set lenzen. Het is tijd voor de volgende vakantie? Door het dragen van daglenzen hoef je je niet bezig te houden met vervelende dingen zoals de lenzen de tijd geven om in te trekken zoals bij maand- of tweewekelijkse lenzen.

Als je daglenzen in de zomer vies worden na een dagje strand, kun je ze gewoon uitdoen en een nieuw paar in doen. Daglenzen zijn dunner en laten meer zuurstof door dan maandlenzen. Dit kan gunstig zijn in plaatsen zoals vliegtuigen of hotels met droge lucht vanwege de AC op volle kracht.

Neem oogdruppels mee
Oogdruppels meenemen op vakantie is altijd een goed idee, ze kunnen erg handig zijn als je met het vliegtuig reist en droge ogen hebt. Het is fijn om na een lange dag je zicht weer op te frissen, vooral als je buiten bent geweest of hebt gebarbecued. Als je met het vliegtuig gaat, kun je eventuele vloeistoffen controleren, hoewel de meeste mensen deze in een hersluitbare plastic zak moeten doen. Ook voor brildragers is een extra bril en genoeg oogdruppels geen overbodige luxe voor de vluchten van lange duur.

Bescherming tegen de UV stralen
Je huid en ogen beschermen tegen UV-stralen is belangrijk, en het is goed om te weten wat de beste manier is om dit te doen. De beste manier om je huid te beschermen is natuurlijk met zonnebrandcrème, maar voor je ogen draag je het best een zonnebril. Maar wist je ook dat er UV-contactlenzen zijn? Lenzen met een UV-filter zijn belangrijk omdat we zelfs op bewolkte dagen worden blootgesteld aan UVA- & UVB-stralen. Overweeg om buiten een zonnebril en lenzen met een UV-filter te dragen voor superieure bescherming.