Goedkope verre reizen

Verre reizen duur? Nee hoor, dat hoeft helemaal niet waar te zijn. Sterker nog, soms is het zelfs bijna net zo duur als een reis binnen Europa. Hoe dat kan? In deze blog leggen wij uit hoe jij als echte reisjagergoedkope verre reizen kunt boeken!

Boek op het juiste moment

Voor de meeste verre reizen zijn er bepaalde periodes dat het duurder is en bepaalde periodes dat je er heel goedkoop heen kunt reizen. Dit is onder andere afhankelijk van de schoolvakanties, waarin het vaak wat prijziger is, maar ook bijvoorbeeld met de weersomstandigheden in die periode. Ga je bijvoorbeeld naar Suriname, Dominicaanse Republiek of juist de andere kant op naar Thailand of Bali, dan moet je rekening houden met het regenseizoen. Tijdens het regenseizoen is het vaak een stuk goedkoper en kun je bijvoorbeeld al voor €500 naar Colombia inclusief reis en verblijf. Of je tijdens het regenseizoen op vakantie wilt gaan is natuurlijk aan jou, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen om net aan het einde van het regenseizoen te gaan, dan begint de droge tijd al te komen, heb je veel zon en is de natuur ook nog eens prachtig groen vanwege de vele regen in de afgelopen periode.

Reis duurder, de rest goedkoper!

Kijk altijd goed naar welk land je reist en laat je niet direct afschrikken door de prijzen van vlucht en verblijf. Een vakantie naar Bali kan bijvoorbeeld iets duurder zijn dan een reis naar Spanje. Maar in Bali kun je uit eten voor een paar euro per persoon, en doe dat maar eens in Spanje… Onderaan de streep hoeft het dus niet per sé duurder te zijn. En kijk ook altijd goed of eten wel of niet is inbegrepen. Een vakantie naar de Dominicaanse Republiek lijkt in eerste instantie misschien duurder, maar hier zit bijna altijd onbeperkt eten en drinken bij in. Zo kan All Inclusive Dominicaanse Republiek uiteindelijk voordeliger zijn dan een vakantie naar Spanje op basis van logies.

Laat je dus nooit direct afschrikken door de wat hogere prijzen van verre reizen, maar kijk altijd even naar het verzorgingstype en overige kosten op de bestemming zelf. Waar gaat jouw volgende reis naartoe?