Gletsjers in Ijsland die een bezoekje waard zijn

Ijsland heeft misschien wel een van de meest afwisselde landschappen ter wereld. Er is van alles te zien. Hoewel de naam anders doet veronderstellen ligt er echter niet erg veel Ijs, maar is het land erg groen. Toch wordt een aanzienlijk deel van het land bedekt door indrukwekkende gletsjers. Deze fascinerende gebieden wil je natuurlijk niet missen als je op Ijsland op vakantie bent, dus zullen we in deze blog onze favorieten met je delen, zodat jij ze niet mist. Disclaimer: bezoek nooit een gletsjer zonder een gids, dit is uiterst gevaarlijk en ten alle tijden afgeraden.

Eyjafjallajökull

Onder iedereen die naar Ijsland gaat waarschijnlijk wel bekend, maar hoe spreek je het uit? Dit weten wij zelf eigenlijk ook niet, wat we wel weten is dat je hier zeker naar toe moet gaan.  De vulkaan wordt namelijk bedekt door een ijskap en deze kun je bezoeken. Ooit gelegen aan de kust kun je er nu veel watervallen vinden.

Hofsjökull

Hoewel de gletsjer in 2015 nog groeide is deze nu weer aan het krimpen. De gletsjer bevindt zich in de hooglanden en is gelegen naast een actieve vulkaan. Wat leuk is om te weten is dat deze gletsjer de bron is van een van de langste rivieren die Ijsland kent, namelijk de Þjórsá.

Mýrdalsjökull

Hoewel deze gletsjer iets minder groot is, is deze zeker niet de minste. De hoogste piek is 1500 meter hoog en je kunt er van alles doen. De weersomstandigheden kunnen hier echter zeer verschillend zijn en het wordt daarom afgeraden de gletsjer zonder gids te betreden.

Hoewel we nu maar drie gletsjers hebben benoemd, zijn er nog veel meer in Ijsland. Als je in Ijsland een rondrijs gaat maken kun je er dus nog veel meer ontdekken!