Enkele ideeën voor jouw zonvakantie in 2018

We zitten alweer in juni. Dit betekent dat veel mensen bezig zijn met het boeken van hun zomervakantie. Het merendeel van de Nederlanders reist in de zomer af naar een zonnig land voor een heerlijke zonvakantie. Heb jij je vakantie nog niet geboekt en ben je opzoek naar inspiratie? Dan hebben wij enkele ideeën voor jouw zonvakantie in 2018 op een rijtje gezet!

 

Kamperen in Spanje

Hoewel Frankrijk het populairste ‘kampeerland’ is onder de Nederlanders, heb je hier geen garantie dat elke dag de zon schijnt. Wil jij een kampeervakantie combineren met een zonvakantie? Dan is kamperen in Spanje de oplossing! Tijdens een kampeervakantie in Spanje zul je geen zonnestralen mislopen. Het Zuiden van Spanje is weliswaar erg ver om met de auto te bereiken, maar de Noordelijke provincie Catalonië is daarentegen niet zo ver. Bovendien vind je hier een groot aanbod aan leuke campings. Op Campings.nl heb je een handig overzicht van campings in Europa. Wil je de natuur graag met de grote stad combineren? Er zijn veel campings in Barcelona, de hoofdstad van Catalonië. Zo kun je tussen het kamperen door wat cultuur opsnuiven!

 

 

Eilandhoppen in Griekenland

Griekenland is al jaren een van de populairste zonbestemmingen onder de Nederlanders. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je hele vakantie op één plek te verblijven, maar op deze manier kom je natuurlijk niet veel over het land te weten. Eilandhoppen is de ideale manier om de Griekse eilanden te ontdekken. Griekenland telt maar liefst 6.000 eilanden en elk eiland is uniek. Zo zijn er grote, toeristische eilanden als Kreta en Rhodos, maar ook kleine eilandjes waar je nog nooit van gehoord hebt. Het ferrynetwerk in Griekenland zeer goed en de boten zijn voorzien van alle gemakken.

 

Surfen in Marokko

Marokko is nog niet zo populair als vakantiebestemming, maar dit land is erg in opkomst. Aan de Westkust van Marokko vind je prachtige vissersdorpjes, badplaatsen en de mooiste stranden. Marokko ligt aan de Atlantische Oceaan, wat ervoor zorgt dat je hier hoge golven hebt. Ideaal om tussen het zonnen door heerlijk te (wind) surfen!

 

 

Duiken in Egypte

Egypte is een ander land wat door veel mensen onderschat wordt. Hoewel de politieke situatie de laatste jaren niet helemaal stabiel is, is dit land inmiddels wel veilig. Een van de redenen om naar het land van de Piramides af te reizen is de Rode Zee. In deze zee kun je geweldig duiken. Duiken in Egypte staat op de bucketlist van menig recreatieduiker en dat is niet voor niets. Je vindt hier de mooiste vissen, prachtige koraalriffen en een heerlijke watertemperatuur. Daarnaast is het ook nog eens een spotgoedkoop land!

 

Waar ga jij dit jaar naartoe op vakantie? Laat het ons weten in de comments hieronder!