Een auto huren op vakantie

Een auto huren tijdens je Canarische eilanden vakantie is een geweldig idee, de eilanden hebben namelijk veel meer te bieden dan alleen mooi weer en fijne stranden. Met een huurauto kun je de eilanden perfect ontdekken.

Goedkope huurauto’s
Om de kosten zo laag mogelijk te houden, kun je het beste kiezen voor de kleinste en zuinigste auto, waarmee jij en je gezin zich nog comfortabel kunnen vervoeren. Het kiezen van een compacte, en zuinige auto is logisch want de af te leggen afstanden zijn op de eilanden beperkt. Tevens zijn dergelijke budget huurauto’s over het algemeen minder prijzig om te huren.

Een andere belangrijke overweging om te kiezen voor een kleine huurauto is het benzineverbruik. Als huurder van de auto ben verantwoordelijk voor het bijvullen van de tank voordat je deze terugbrengt. Het huren van een grote auto zal naast de huur ook duurder zijn tijdens de huurperiode.

Mocht je toch een grotere huurauto of minibus nodig hebben, dan is het verstandig om rond te kijken naar de beste deal die je kunt vinden. Ook is het verstandig om al vroeg te zoeken naar aanbiedingen als je een bepaald type huurauto zoekt. Vooral waar veel vraag naar is, zoals cabriolets, minibussen of SUV’s.

Om slim met je vakantiebudget om te gaan, is het ook handig om de huurperiode slim af te stemmen. Soms kun je beter een auto huren voor een hele week i.p.v. 3 of 4 dagen. Wekelijkse verhuur is vaak minder duur dan een vergelijkbaar dag tarief verspreid over een week. Dus als je vakantie langer dan een week duurt, informeer dan naar de speciale weektarieven.

Ga je een auto huren in noorwegen dan is het wel verstandig om een goede verzekering af te sluiten. Een ongelukje zit in een klein hoekje, en je wilt natuurlijk niet verrast worden met extra kosten als je onverhoopt toch schade hebt gereden. Vraag naar de voorwaarden en lees deze aandacht door voor je een handtekening zet onder het huurcontract.