Dit zijn de 5 redenen waarom je Engeland dit jaar nog moet bezoeken

Engeland is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Een belangrijke reden daarvoor is dat het land snel en gemakkelijk te bereiken is. Je kunt kiezen voor het vliegtuig, de trein of de veerboot. De trein is in de meeste gevallen de snelste verbinding. Je kunt in Amsterdam instappen en rijdt dan zonder overstappen door naar Londen via Brussel en Lille. Als je kiest voor het vliegtuig dan kun je kiezen uit tientallen bestemmingen om je reis te beginnen. Dit zijn 5 redenen waarom je je reis naar Engeland echt niet langer moet uitstellen.

1 Ga shoppen in Londen

Als je naar Engeland gaat dan mag een bezoek aan de hoofdstad Londen natuurlijk niet ontbreken. Maak een ritje in de beroemde metro (mind the gap) en bewonder de Big Ben en het koninklijk paleis. Londen is natuurlijk de winkelstad bij uitstek en je kunt er dan ook je hart ophalen in de grote warenhuizen en winkelcentra. Een mooie avondwandeling langs de Theems kan je dag prima afsluiten.

2 Schotland, het land van een trots volk

Op Reisfanaten.nl vind je veel informatie over regio’s en landen binnen het Verenigd Koninkrijk. Schotland is daarvan één van de bekendste. Je kunt vanuit Londen per trein rechtstreeks naar Inverness reizen, één van de modernste steden van Schotland. Andere bekende steden zijn Edinburgh, waar de koninklijke familie graag de zomers doorbrengt, en de bekende industriestad Glasgow. Reizen door de schitterende Schotse hooglanden levert mooie vergezichten op, ideaal voor fotografie liefhebbers.

3 De Engelse westkust

Aan de Engelse westkust is her vaak verrassend mooi weer. Engeland staat bekend om zijn vele regen maar in dit deel van het land is het van het voorjaar tot in de herfst vaak heel aangenaam. Veel toeristen die een autovakantie naar Engeland maken kiezen voor dit deel van het land. De natuur in dit deel van het land is prachtig en je hebt er iets minder last van het toerisme rond de grote steden zoals in de regio rond Londen en Edinburgh.

4 Kastelen kijken in Engeland

Als er een land is het een rijke koninklijke traditie dan is het Engeland wel. Het land is al heel wat jaren een koninkrijk, al hadden de landen die nu samen het Verenigd Koninkrijk Groot-Brittannië vormen vroeger veel meer zelfbestuur. De regeringen hebben nog steeds veel macht, maar het centrale bestuur zit in Londen. Daar woont ook de koninklijke familie, maar zij bezitten in het hele land kastelen en landhuizen waar zij regelmatig vertoeven voor zakelijke bijeenkomsten of recreatie.

5 Per trein door Engeland

Engeland is een land dat je prima per trein kunt bezoeken. Je kunt vanuit Nederland of België met de Eurostar naar Londen reizen, dat gaat vaak nog sneller dan wanneer je het vliegtuig neemt. Je stapt uit in hartje Londen en kunt vanaf daar alle kanten op om het land verder te ontdekken. Ook in andere delen van Engeland zijn de spoorverbindingen over het algemeen goed en rijden de treinen frequent.