De paraplu, wel of niet mee?

Je denkt er misschien liever niet over na maar de kans is aannemelijk dat er tijdens de vakantie toch een bui langs komt. Of je nou lekker thuis in het prachtige Nederland blijft, vertrekt richting de horizon of de avontuurlijke bergen opzoekt. Niks is verraderlijker dan het weer en dat geldt de laatste jaren alleen nog maar meer. Hieronder kun je een aantal tips lezen om voorbereid op vakantie te gaan en wat voor een paraplu je het beste kan meenemen.

Wandelvakantie

Als je besluit om op een heuse wandelvakantie te gaan is het belangrijk om goed over je uitrusting na te denken. Dit gaat van het kiezen van de juiste wandelschoenen tot aan het kiezen van de juiste kleding voor het klimaat waar je heen gaat. Daarnaast is het belangrijk om snel te kunnen switchen als het weer omslaat, dit geldt voor het switchen van warm naar koud als de switch van droogte naar een plensbui. Gelukkig zijn er diverse paraplu’s op de markt die je op zo’n moment kunnen helpen, zo kunnen stevige paraplu’s uitstekend fungeren als extra wandelstok. Heb je al een wandelstok maar wil je toch zeker weten dat je droog blijft, een opvouwbare paraplu kun je gemakkelijk in de reistas stoppen zonder dat je hier last van hebt.

Stormparaplu

Voor de avonturiers onder ons of de bezoekers van landen waar de wind nooit stil ligt kan het belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat de uitrusting die je meeneemt ook tegen een stootje kan. Niets is namelijk zo irritant als falende uitrusting op het moment dat het écht nodig is, dit geldt ook voor paraplu’s en poncho’s. Het is fantastisch als het spul het doet en je lekker droog blijft, maar met een te harde windstoot kan dit ook weer zo voorbij zijn. Speciaal voor de dagen dat de wind er nog een extra schepje boven op doet zijn is er de stormparaplu. Deze zijn zo ontwikkeld dat ze tegen een extra zwaar stootje kunnen. De stormparaplu’s die u vandaag de dag tegenkomt zijn vrijwel altijd gemaakt van glasfiber, dit is één van de stevigste materialen mogelijk voor een paraplu. Het glasfiber zorgt ervoor dat je een duurzame paraplu hebt die zijn mannetje staat de volgende keer als er een hevige plensbui langskomt.

Fietsen met de paraplu

De fietsvakanties zijn mateloos populair, niet alleen in Nederland maar op steeds meer plekken in de wereld geniet de fietsvakantie van steeds meer populariteit. Dat ze steeds populairder worden is niet voor niks, het is ontspannend, je ontdekt de omgeving en je bent ook nog eens erg sportief bezig. Maar zoals bij de meeste vakanties kan het bij een fietsvakantie ook zo zijn dat je een regenbui tegenkomt. Als je wil blijven genieten van de prachtige omgeving maar niet nat wil worden kan je ervoor kiezen om een doorzichtige paraplu te nemen. Met een doorzichtige paraplu ben je je ten alle tijden bewust van de omgeving en kun je lekker blijven genieten van de fietsvakantie.

Zoals je hierboven kan lezen zijn er genoeg scenario’s te bedenken waar het makkelijk is als je op voorhand al een paraplu hebt meegenomen op de vakantie. Ben je benieuwd welke paraplu het beste geschikt is voor jouw vakantie, neem dan eens een kijkje op plushop.nl.