Camper huren: dit is waar je op moet letten!

Er zijn verschillende redenen waarom het huren van een camper steeds populairder begint te worden. Je gaat echter wel rekening moeten houden met de zaken waar je rekening mee moet houden door de onderstaande tekst goed door te lezen.

Camperverhuurders vergelijken

Ga je een camper huren, dan is het cruciaal om eerst een vergelijking te maken van de verschillende mogelijkheden. Er zijn namelijk meerdere plaatsen waar je een camper kunt huren, waarbij de prijzen en ook de voorwaarden flink variëren. Hou verder rekening met wisselende prijzen tijdens het hoog- en laagseizoen en dat er verschillende modellen en groottes zijn. Je kunt namelijk kiezen voor een kleine simpele camper of voor een grote camper met alle luxe voor optimale ontspanning.

Tijdig boeken

Zorg ervoor dat je op tijd boekt als je een camper wilt huren. Dit geldt vooral tijdens de vakantiemaanden, aangezien het huren van een camper een populaire vakantiebezigheid is. Daarnaast ben je van voordelige prijzen verzekerd als je vroeg boekt.

Plan je reis

Bepaal waar je precies naartoe wilt gaan door je route uit te stippelen voordat je de camper huurt. Zo kan je namelijk rekening houden met de kilometerprijs en met de soort camper die je moet huren. Vergeet overigens niet dat je goed kunt besparen door het tellen van de kilometers.

Check de huurvoorwaarden

Ga na wat de voorwaarden zijn voor het huren van de camper aangezien de voorwaarden per verhuurder en per land verschillen. Bij de ene wordt namelijk een onbeperkt aantal kilometers gehanteerd terwijl je bij de ander over een kilometerpakket spreekt.

Regel de verzekering en borgsommen

Je gaat bij het huren van een camper ook op de verzekeringen moeten letten aangezien je meerdere keuzes hebt. Bij de meeste camperverhuurders heb je overigens slechts een creditcard nodig als borg.

Je huisdier meenemen of niet?

Bij de meeste camperverhuurders is het niet toegestaan om je huisdier mee te nemen anders kan dit je een flinke boete opleveren, zeker als je een camper met alle luxe neemt. Wil je je huisdier toch op vakantie meenemen, kies dan voor een diervriendelijk verhuurbedrijf. Bij Oortgiese Campers kun je een camper huren waar honden zijn toegestaan.