5 bijzondere kampeerlanden in Europa

In vrijwel elk Europees land kun je je tentje opzetten of de pootjes van je caravan uitdraaien. Maar welke landen bieden net dat beetje extra? Dat beetje dat je zoekt je welverdiende vakantie en waardoor je je als kampeerder echt thuis voelt? We zetten er vijf heerlijke vakantielanden op een rijtje.

Frankrijk

Wie aan kamperen denkt, denkt al snel aan Frankrijk. En dat is niet zonder reden, want je hebt hier keuze uit zo’n achtduizend campings. Dus er zit altijd wel iets tussen wat past bij jouw wensen. Kies bijvoorbeeld voor een grote camping aan de Atlantische kust of rijd helemaal door naar het zuiden om te flaneren op de boulevards van steden als Cannes, Saint-Tropez en Nice. Maar natuurlijk heeft Frankrijk veel meer te bieden dan alleen maar kust. Ook de heuvelachtige binnenlanden met karakteristieke plaatsjes en vele rivieren zijn een echte aanrader. Bezoek de lokale marktjes, proef de smaken uit de regio en geniet vooral van al het moois dan Frankrijk laat zien.

Spanje

Spanje is misschien wel wat verder rijden dan zijn buurland Frankrijk, maar het is de moeite waard want ook dit land heeft veel te bieden voor elke kampeerder. De diverse costa’s aan de oostkust zijn een walhalla voor zonaanbidders. Bovendien vind je hier leuke steden als Barcelona, Valencia en Alicante. Meer landinwaarts vind je uitgestrekte, weidse heuvellandschappen en idyllische, kleine dorpjes met restaurantjes waar de traditionele Spaanse keuken nog echt te proeven is.

Italië

Misschien moet je Italië wel het culturele hart van Europa noemen. Al eeuwen geleden woonden hier de Romeinen en vandaag de dag kun je nog veel van deze geschiedenis in het land terugvinden. Natuurlijk in Rome, met het Colosseum en het oude Forum Romanum. Maar ook in regio’s als Toscane, Piëmont en het zuidelijk gelegen Campanië is deze geschiedenis nog voelbaar. Naast de vele historie staat het land ook bekend om zijn smaakvolle keuken met heerlijke pizza’s en pasta’s. Het is dan ook met recht een veelzijdig kampeerland te noemen.

Duitsland

Veelzijdigheid vind je niet alleen in Italië, ook in Duitsland is er voor een ieder wat wils te vinden. In het noorden kun je er genieten van een echte strandvakantie, terwijl je in het zuiden kampeert tussen hoge bergen in groene valleien. Het is een land waar je terechtkunt voor een heerlijke zonvakantie, maar ook winterkamperen behoort hier tot de mogelijkheden. Bezoek het historische Berlijn of wandel tussen de wolkenkrabbers in Frankfurt. En wie afzakt naar het Zuid-Duitse Beieren wordt getrakteerd op de lekkerste schnitzels van het land.

Zweden

Het is misschien niet het eerste land dat bij je opkomt als je gaat kamperen, maar kamperen kun je in Zweden als de beste. Niet alleen zijn er verspreid over het land voldoende campings te vinden, ook mag je hier je tent midden in de natuuropzetten. Met bijna 30 nationale parken is het een ideale bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Steden als Stockholm (met haar oude centrum Gamla Stan) en Hanzestad Visby zijn een lust voor het oog.

Enthousiast geworden? Pak dan snel je kampeerspullen bij elkaar, kies je camping op Eurocampings.nl en trek de natuur in!